как да спестяваме

как да спестяваме

Сигурно често сте се питали как да спестяваме. Това е едно от онези неща, които е много лесно да си обещаем, но е трудно да изпълним на практика. Все пак ако се придържаме към някои простички правила и проявим постоянство, това би било едно успешно начинание.

На първо място е препоръчително да си направим спестовна сметка и да определим дадена сума пари, която да се дебитира автоматично от заплатата ни и да се кредитира по сметката в началото на всеки месец, вместо да се налага да се чудим как и колко да заделяме в края му. Планирането на месечния бюджет е друга важна стъпка, която ще ни помогне да се научим как да спестяваме.

Определяйки основните разходи в началото на месеца и предварителното заделяне на средства за тях, би ни направило много по-разумни и внимателни към някои незначителни покупки, които бихме направили при други обстоятелства. Опитайте се да избягвате допълнително задлъжняване. Кредитите, пазаруването с кредитна карта и купуването на всевъзможни стоки на изплащане само затормозяват допълнително месечния ни бюджет.

Определете за какво искате да използвате спестените пари и си поставете срок, към който да се придържате. Постигането на краткосрочни цели ще ви държи мотивирани.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s